One day

They said she shouldn't be happy when they saw her sparkling eyes and so they dragged her back to whatever was before. Before what? No one ever knows, but there's always a "before" and never an "after"..

Clasicul e destin. Ineditul e noroc. Împreună sunt viaţă.

Friday, June 25, 2010

First steps





A little kitten I found a few days ago on my front porch, actually on the bench I have there, with it's mother. It seemed to be only a few days old and it is such a cutie, I can't believe I can't keep it. But unfortunately I can't so I can only hope I find such a cutie again when I go to college. :D
Click on the first or second photo to redirect you to my DA page. (Deviant Art)




Şi curcubeul promis. Fără vreo editare..

Thursday, June 24, 2010

02.

01. Click

02. Click

Recomandări:
  • National Geographic: 2012, the Final Prophecy, documentary (cred că merită văzut. Oferă o explicaţie paluzibilă a gândirii maya, a ceea ce noi ştim doar ca 2012 şi cam atât, fără informaţii suplimentare. Ne arată ideile şi cum s-a ajuns la ultimatum-ul de 21 decembrie 2012. )
  • 181.0 The Buzz FM click
  • Video click
  • Why does E=mc2? And why should we care? click (despre asta voi vorbi într-un alt post, căci cartea tinde să fie foarte interesantă. Mie una îmi place şi sunt aproape de final. )

Wednesday, June 23, 2010

Hayabusa şi revenirea pe Pământ

Şi eu de ce locuiesc într-un loc unde nimic nu se întâmplă? Noroc cu internetul.. şi utilizarea lui în scopuri folositoare, ca în cazul de faţă. Poate pentru unii nu e nimic interesant, dar omenirea merge mai departe şi noi stăm şi ne uităm ce variantă nouă mai apare la Yahoo!Messenger (nu eu, eu tot o varianta veche păstrez şi totuşi şi aici unii evoluează şi mulţi rămân la stadiul "cf? asl, pls", asta dacă se mai foloseşte cea din urmă formulare), ce a zis vedeta "nu ştiu care" şi continuăm să ne ocupăm timpul cu lucruri inutile chiar şi atunci când ne dăm seama că de fapt viaţa nu e doar atât cât vede un om care nu încearcă să vadă mai mult.
De ce trebuie să vadă lucruri superbe ca acestea doar cei care locuiesc în Australia, SUA, America de Sud sau Anglia (sau oricare alt loc ce vede asemenea evenimente pe viu) ? Măcar indirect, tot frumoase rămân. :)

Enjoy!



A Light in the Sky

The Japan Aerospace Exploration Agency’s Hayabusa spacecraft streaked across the sky like a saber of light through the clouds as it re-entered Earth’s atmosphere over the Woomera Test Range in Australia. In Kingoonya, the spacecraft’s re-entry was visible to the human eye for only 15 seconds. Image Credit: NASA/Ed Schilling



O sondă spaţială japoneză şi-a încheiat misiunea de cinci ani de explorare a asteroidului Itokawa şi a revenit pe Terra cu o capsulă conţinând mostre de pe suprafaţa acestuia, transmite Reuters. Sonda Hayabusa a aterizat în sudul Australiei, lăsând în urmă o dâră spectaculoasă de lumină.
Capsula care transporta probele a reusit să "supravieţuiască", a declarat purtatorul de cuvânt al Agenţiei de explorare aerospaţiale din Japonia.

Dupa răsăritul soarelui, oficiali ai apărării australiene au dus localnici aborigeni în locul în care sonda s-a prăbuşit pentru a vedea dacă zonele sacre din Woomera, sudul Australiei, au fost afectate. Liderii indigeni şi-au dat acordul ca echipa să recupereze capsula.

VIDEO click

Hayabusa, cunoscută iniţial ca MUSES-C, a fost lansată pe 9 May 2003 şi a ajuns aproape de Itokawa la mijlocul lui Septembrie, 2005. După ce a ajuns în apropiere, Hyabusa a studiat forma, mişcarea de rotaţie, topografia, culoara, compoziţia, densitatea şi istoria asteroidului, în noiembrie 2005 încercând să aterizeze pe asteroid şi să preia mostre. Nava s-a întors pe Pământ pe 13 Iunie 2010.

Cercetatorii speră că mostrele îi vor ajuta să descifreze modul de formare a sistemului solar şi să ofere informaţii asupra riscurilor unor impacturi cu asteroizi. Analiza probelor va dura cel puţin şase luni.

01. Click

Surse:
1. , 2. , 3. , youtube.

Tuesday, June 22, 2010

Solstiţiul de vară şi inundaţia din Tulcea

Azi a fost un peisaj puţin ciudat, poate prima furtună de genul acesta din vara acestui an. Evenimente aş putea spune, furtuna s-a "dezlănţuit" imediat după solstiţiul de vară, premergătoare fiindu-i căldura de ieri. Filmarea cu inundaţia din centru a fost ştearsă de pe youtube, însă cei care se aflau pe acolo ştiu. Eu nu m-am mai deplasat aşa cum trebuia, însă aş fi înfruntat ploaia de două ori azi: şi dimineaţa, dar şi seara.
Oricum, câteva informaţii despre solstiţiul de vară. Enjoy!
Voi reveni şi cu câteva poze cu (,) curcubeul de azi. :D

NASA - click


Denumirea de solstiţiu provine din latinescul solstitium, format din sol (soare) şi stitium, de la verbul sistere (a se opri, a rămîne constant; v. a sista). Spre deosebire de celelalte zile din an, cînd unghiul făcut de soare cu orizontul la trecerea meridianului se schimbă semnificativ de la o zi la alta, la solstiţii acest unghi devine staţionar, din cauza inversării sensului său de variaţie.

În astronomie se numesc solstiţii cele două momente din an când planul determinat de centrul Soarelui şi de axa de rotaţie a Terrei este perpendicular pe planul orbitei ei. În cele două momente ale anului unghiul făcut de razele soarelui cu orizontul la amiază este cel mai mare (vara) sau cel mai mic (iarna) din an. Variația acestui unghi în cursul anului se explică prin aceea că axa de rotație a Pămîntului nu este perpendiculară pe orbita lui.

În jurul datei de 20 sau 21 iunie în emisfera nordică are loc solstiţiul de vară; în preajma acestei date, la trecerea meridianului, soarele se ridică deasupra orizontului la unghiul maxim, iar intervalul diurn are durata maximă. Simultan, în emisfera sudică are loc solstiţiul de iarnă, cînd înălţimea soarelui deasupra orizontului şi intervalul diurn sunt minime (la sud de cercul polar de sud soarele nu răsare şi se află la unghiul maxim sub orizont).

După momentul solstiţiului de vară, durata zilei va începe să scadă, iar a nopţii să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă. Evident, în emisfera sudică a Pamântului fenomenul se derulează în sens invers.

Sursele:

1. , 2. , şi blogger.com, care mi-a permis să văd imaginea cu soarele de la NASA.

An Solstitiul de vara
iunie (ora de vară a României)
zi
ora
2010
21
14:28
2011
21
20:16
2012
21
02:09
2013
21
08:04
2014
21
13:51

01.

Acum un an, în Sibiu.
[One year ago, in Sibiu. Lightning storm. ]

1.Click
2.Click
3.Click

Tuesday, June 8, 2010




So it ends..